Meteen naar de inhoud

Werkwijze

Stap 1

Is de stap in het proces van poedercoaten die ervoor zorgt dat de onderdelen schoon zijn. Dit is belangrijk omdat smeer en vuil de werking van ons ontlakbad kan beïnvloeden.

Stap 2

Nadat de velg vetvrij is kunnen we beginnen met het ontlakken. Dit proces verwijderd alle oude verf en laklagen. Na dit proces hebben we een volledig kale velg.

Stap 3

Afplakken en afdoppen voor het stralen. Dit is belangrijk aangezien de lager passingen van deze velgen erg precies zijn. Stralen kan ervoor zorgen dat lager passingen onbruikbaar worden en doormiddel van afplakken en afdoppen kunnen wij dit voorkomen.

Bij deze set velgen hebben we ook de schijfpassing afgeplakt omdat de klant als wens had dit origineel afgedraaid te houden. Deze stap brengt wat extra kosten met zich mee maar zorgt wel voor een super strak eindresultaat.

Stap 4

Doormiddel van stralen zorgen wij ervoor dat het onderdeel gereed is voor het poedercoaten. Stralen verwijdert namelijk ontlakresten en zorgt voor een goed bindingsprofiel voor het poeder.

Stap 5

Een van de belangrijkste en laatste stappen is het afplakken is voor het daadwerkelijke poedercoaten kan beginnen. Poeder brengt namelijk laagdikte met zich mee. Om deze reden wil je bijvoorbeeld geen poeder op oppervlakte waar krappe toleranties worden gehanteerd denk aan lager passingen. Onder de hittebestendige tape blijft het onderdeel kaal.


Het is belangrijk de tape op de juiste plekken aan te brengen en goed strak af te werken. Je wil namelijk geen onnodige kale plekken. Het uitsnijden van de vakjes tussen de bout gaten kost een hoop tijd en geduld maar zorgt er wel voor dat als de schijf gemonteerd zit je geen kaal gestraald oppervlak houdt.

Stap 6

Het aanbrengen van de eerste laag poeder. Bij deze set velgen moeten de spaken goud worden en tussen de spaken hoogglans zwart. Hiervoor brengen we meerdere lagen aan. We starten met metallic zilver om hier vervolgens een transparante laag candy goud overheen te poedercoaten. Doordat de candy goud transparant is zullen de glitters uit de metallic zilver goed zichtbaar blijven.

Eerst bakken we de zilveren metallic laag. Zodra de velgen zijn afgekoeld poedercoaten we de candy goud. Zodra de candy goud weer helemaal is afgekoeld kunnen we starten met de laatste stap.

Stap 7

De spaken zijn nu goud, nu moet de rest nog hoogglans zwart. Om dit voor elkaar te krijgen poedercoaten wij de complete velg hoogglans zwart. Omdat poeder een droge stof is kunnen wij vervolgens op de plekken waar we goud willen zien het zwarte poeder verwijderen. Als we dit op alle plekken gedaan hebben kunnen we de velg afbakken en zijn we aan het einde van het proces.

Het wegvegen van poeder gebeurt allemaal handmatig en moet zeer secuur. Je wilt natuurlijk strakke lijnen, en per ongeluk iets te veel weghalen zorgt ervoor dat er opnieuw zwart bijgespoten moet worden. Poeder is statisch geladen waardoor het ook weer op plekken hecht waar je het net schoon hebt geveegd hierdoor moet je de plekken die je eerder had schoongeveegd nog een keer schoonvegen.

Stap 8

Na afbakken van de velg word de hittebestendig tape verwijderd en alles nagelopen en gecontroleerd op de kwaliteitseisen die wij aan al ons werk stellen.

Eindresultaat

De lager passingen en de remschijf fitting zijn ondanks het hele proces nog fabrieksorigineel. De klant heeft zonder problemen de lagers en schijven gemonteerd en geniet van zijn unieke set motorvelgen.

Laten we samenwerken aan uw volgende project!